maanantai 7. huhtikuuta 2014

Hakuilua..

Pitänee tämä blogi herätellä talviunilta :D

Onneksi ei sentään mennyt hapuiluksi, kun eilen käytiin koirien kanssa hakutreeneissä :)
Tällä kertaa tämä oli poikain juttu ja Hilla jäi kotiin kauneusunille (on muuten hillalla mukavasti turkissa työstämistä toukokuun näytelmiin) :D

Tosiaan tänä kesänä olisi tarkoituksena ruveta harrastamaan säännöllisesti hakua. Agilitykin palaa viikko-ohjelmaan toukokuussa ja jatkuu säännöllisesti heinäkuun puoleenväliin, joten koirat ( ja omistajat) on aika herätellä talvilevolta.

Pitkään on ollut minulla ajatuksena kokeilla miten Irwin toimii metsässä ja käyttää nenäänsä, joten ei tarvinnut pitkään miettiä osallistumista, kun kaveriporukassa koottiin hakuporukkaa :)
Nyt kun lumet alkaa metsästäkin olla suurimmalta osalta sulaneet, niin treenikausi saatiin korkattua Niinan ja Nikon mökkimaastossa :)
Muut hakuporukasta on olleet harrastuksen parissa jo pitempään, joten neuvoja ja opastusta he "joutuvat" minulle antamaan, koska tosiaan harrastus on uusi ja ihmeellinen minulle. Kaarina ja Juti on muutaman kerran käyneet metsässä, joten jonkinlainen vainu heillä oli hommasta ;)


Minä olin jo pihalla siinä vaiheessa, kun alettiin rajaamaan metsästä reunoja ja linjoja ja etsintäalueita ja ja ja... no perässä mentiin ja tallottiin aluetta. Onneksi neuvoa sai kun kysyi, jottei ihan pihalla tarvinnut koko aikaa olla :)


Koiria meillä oli neljä: Irwin, Juti, Obelix ja Lara, sekä mukana menossa Romu (kolme viimeistä ovat Niinan ja Nikon rottweilereitä :) )
Juti meni pikkuisista ensin, piilossa ukkona oli Niko ja allekirjoittanut. Sekä Jutille, että Irwinille tehtiin alku helposti ja houkuttelemalla namilla, jotta saatiin into etsiä ukko metsästä.
Irwin yllättikin tässä ja meni innolla ja vauhdikkaasti ukon luo joka kerta, arvelin että olisi huonomminkin voinut mennä :D

Kuvia saatiin ekasta treenistä Niinalta ja varmasti kamera on jatkossakin mukana, joten kuvamateriaalia treeneistä tänne varmasti kesän mittaan päivittyy enemmän ja vähemmän :) varmasti agilityssäkin pitää ruveta kuvaamaan, jotta näkee sitten kehityksen mitä kesän aikana tapahtuu :)

Tässäpä vielä kuvia hakutreeneistä: Kuvat: Niina Kärki

Jutin lähetys

pojoing
Irwin katsoo ukkoa tarkkaavaisesti


ja sitten mentiin
Terkuin Anna

torstai 3. lokakuuta 2013

Näytelmiä ja elämää

Syyskuussa käytiin Hillan ja Irwinin kanssa Virossa Tallinnan kansallisessa ja ryhmänäyttelyssä. Sieltä saldona tuli Irwinille SERT & ROP sekä BIS 1 KASVATTAJARYHMÄ!!! JES!

Agilitykin taputeltiin syyskuussa ja nyt ollaan periaatteessa lomailtu ennen tämän vuoden näyttelykauden loppua.

Irwinillä vaihdettiin ruokavalio takaisin nappulaan pojan hoikkuuden takia ja asiaan vaikutti myös se, että iho ja karvanlaatu ei ollut barffilla niin hyvää kuin nappulalla. Voi olla että vitamiinit yms. ei olleet kohdillaan. Irwin ei myöskään enää syönyt mielellään. Tämä nappula mitä nyt annan, on Happy Dogin Supreme-sarjan Adult Mini. Vielä ei ole ollenkaan nirsoillut ruualle ja myös parta on pysynyt valkoisena ja kakka kiinteänä. Joten voidaan siitä päätellä että tämä ruoka on hyvä!


Pienissä päissämme ( heh heh) ollaan pikkuhiljaa alettu suunnitella BH-koetta ja TOKOilua koirien kanssa, joten pikkuhiljaa voitaisiin ruveta niistä treenilöistä kertomaan ja niitä myös pitämään. Minä olen Irwinille vasta muistutellut Rally-tokon liikkeitä ja kyllä ne sieltä alkaa tulla jätkän mieleen.

Nyt olisi siis seuraavaksi vuorossa 11.-12.10 Latvia / Liettua viikonloppu ja sieltä toivottavasti menestystä. Hilla jää myös viikoksi Vantaalle kasvattajan oppiin ja menee seuraavana viikonloppuna Viroon Rakvereen näyttelyyn.


P.s KAARINALTA HAJOSI TIETOKONE.. :)

lauantai 3. elokuuta 2013

Iisalmi KV 3.8.13

Elokuu tarkoitti koirille näyttelyloman loppua :) joten oli aika suunnata auton nokka kohti savoa ja Iisalmen kansainvälistä näyttelyä. Päivä oli todella aurinkoinen ja helteinen, mutta onneksi oli taasen teltta mukana, joka toi kaivatun varjon koirille ja meille. Ilman tuota telttaa ei kyllä lähdetä yhtään mihinkään ulkonäyttelyyn enää.

Oltiin noin puolitoista tuntia ennen kehän alkua näyttelypaikalla ja tehtiin pakolliset harjaus ja juoksutusrituaalit koirille. Otettiin kyllä ennen sitä hetken hengähdystauko =)

Irwin oli yksin luokassaan, koska vastustaja oli jäänyt pois. Hillalla oli vastassa yksi narttu. Hilla sai EH2 ja Irwin yllätti ja oli Paras uros ja sai SA:n, SERTin ja CACIBin !! Ja näin oltiin samaa nartua vastassa ROP kehässä kuin Hilla hetkeä aiemmin... Irppa jäi kakkoseksi, ehkä lihaksien takia, koska voittanut narttu oli kookkaampi. MUTTA, se ei haittaa mitään. Meillä oli jo Irwinin kehän jälkeen sellainen Party party, että!

Ihanaa on huomata kun tuomari tykkää koirasta ja kun pärjää ! :)

Kotimatkalla pysähdyttiin syömään ABC:lle ja sitten vielä juoksutettiin koiria samalla kun katseltiin Rotkolaakson (vaimikäsenytoli??!) näköaloja Tuusniemellä.matkustelijat


Irwinin arvostelu: 3.8.2013, Tuomari Hans Almgren, swe.
NUK1, SA, SERT, CACIB & VSP

Bra Storlek, kort samlad hane med bra proportioner. Ganska trevlig huvud med snautser-utryckt. mörka ögonen. väl pigmenterad, sejäla käkär. bra bett och käkar. lite luftig öron. bra hals och rygg. härlig kropp. lite ton som avbrut den vita färgen. mjuka benhår. kunde vara strävare på kroppen. balancerade rörelser med attitude.

Käännöspalvelun käännös:
Hyvä koko, lyhyt kompakti uros hyvillä mittasuhteilla. Melko hyvä pää snautseri-ilmellä. Tummat silmät. hyvä pigmentti, vahvat leuat, hyvä purenta. hieman ilmavat korvat, hyvä kaula ja selkä. ihana runko. pehmeät jalkakarvat, voisi olla karkeampi rungossa, tasapuoliset liikkeet.
Darya's Gus Goose urakan jälkeen

kettu kuittaa :)


torstai 18. heinäkuuta 2013

"Kestääköhän tämä!"
 Irwinin kanssa vähän hypittiin iltaverryttelyksi =)


Nopeasti muisti irwin hyppy-käskyn. Possu oli palkintona
Välillä pitää vilkuilla sivuille =)


  

Lopuksi vähän venyteltiin :) Lomalainen muisti ja osasi senkin :) torstai-terveisin Anna-Liisa

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kesän kuulumiset

Heissan!

Niin on ollut kesäkiireitä, että blogin päivittäminen on jäänyt unholaan. Agilityn alkeiskurssi on suoritettu ja Kuopiossa, Kemissa ja Kotkassa on käyty näyttelyissä. Nämä näyttelyt arvelin kuitata ihan kuvakollaasilla.

Kuopio 26.6.13

Kuopion näyttelyyn ajeltiin kolmen hengen ja kahden koiran seurueen voimin helteisenä sunnuntaipäivänä. Asteita oli varmaan 26 ja täydeltä taivaalta porottava aurinko lämmitti mukavasti. Irwin sai reissulta 9 erilaista tuhisevaa lelua, kun entiset possut oli menneet huonoon kuntoon. Kiitos tästä erikoisjärjestelystä findogs.fi kaupalle, ketkä etsivät varastoista vartavasten irwinille mukavat tuhisevat lelut.

Kehä venyi varmaan 45 minuuttia ja koiratkin oli vähän väsähtäneitä kuumuuden takia. Onneksi on olemassa näyttelyteltta, missä koirat sai viettää aikaa vilpoisassa varjossa.

Irwin NUO EH1 ja Hilla NUO EH1

Hilla
Irwin seisoo
Kemi 9.6.13

Pohjoiseen ajettiin sitten jo lauantaina heti töitten jälkeen. Automatkalla tuli seurattua Ruotsin Madeleinen ja Chrisin häät iPadilla ja ylen suoran nettilähetyksen avulla.. Yövyimme Oulussa ja siitä sitten aamulla huristelimme kaikessa rauhassa Kemiin näyttelypaikalle jossa taas teltta toi tervetulleen suojan auringolta. Koirat siistittiin ja vähän harjoiteltiin. Irwiniä vaan kovasti kiinnosti nurmikentän erilaiset hajut. Kyllä tuli se taas todistettua, että poika liikkuu paremmin hiekalla.

Kiitos Niinalle kuvista =)

Hilla NUO ERI1 ja Irwin NUO ERI1

Hillan liike

Irwinin liike

Irwin seisoo

reissukoirat ja omistajat <3
Kotka KV "Kotkan Ruusu 2013"

Kotkaan ajeltiin kahdestaan Kaarinan kanssa, joten startti oli aamuvarhaisella. Näin saimme rauhassa syödä aamiaisen näyttelypaikalla ennen kehää.Tarja-kasvattajakin tuli Kotkaan, joten hän sai siistiä koirat pitkästä aikaa. Kiitos siitä <3
Muutenkin oli kiva nähdä käppänisti-tuttuja Kotkassa ja vaihtaa kuulumiset.
Ennen kehää jännitti ihan hulluna, tuntui että tuomari voi olla tiukalla tuulella. Kun Irwinin kanssa kehään mentiin, niin jännitys väheni, kuten yleensäkin.

Kannatti jännittää, sillä pärjättiin ja saatiin Irwinin kanssa se mitä tultiin hakemaan!
Kiitos päivästä kaikille <3

EH1  DARYA´S GRACEFULL GABRIELLA

ERI1 SA PU3 SERT  DARYA´S GUS GOOSE!!

Irwin <3 <3 <3

 

Joten tulihan se serti sieltä piiitkän odotuksen jälkeen. Turkki otettiin molemmilta koirilta alas heti samana iltana jotta olisi elokuulle sitten siisti =)


Elikkä seuraavat näyttelykoitokset olisi 3.8 Iisalmen KV:ssa ja sitten 10.-11.8. Joensuun KV:ssa. Siihen asti lomaillaan, agilitykin jatkuu vasta syksymmällä alkeis-jatkokurssin merkeissä.

Katsellaan taas, millon saa inspiksen tulla kirjoittelemaan kuulumisia :)

Kivaa heinäkuuta !


T. Anna


sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tiivis viikko tulossa..


Tänään oli heinävaaralla agilitykurssin aloitusluento. Luento kesti pari tuntia ja siinä saatiin tietoa agilitykurssin sisällöstä. Hilla ja Irwin siis aloittaa agin harrastamisen ensiviikolla, jolloin luvassa on kaksi tuntia. :) sitten voidaan harjoitella omatoimisesti kotona ja asiaan palataan kesäkuussa kun kurssi jatkuu. 

Ensi viikolla on myös kesänäyttelykauden avaus :) kun molemmat on ilmoitettu 26.5 Kuopion KV näyttelyyn :) 
Seuraavat näyttelyt onkin sitten Kemissä ja Kotkassa :) toivottavasti säät (ja tuomarit) suosii meitä :)  

Eli blogissa alkaa myös varmasti olemaan päivityksiä tiiviimpään tahtiin :) 

Kettu kuittaa!

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Outokummun ryhmänäyttely 20.4.13

Ja niinhän siinä kävi.. tutulla tapaa läheltä liippasi outokummussa.

Irwin oli siis Nuorten luokassa ERI1
Hilla Nuorten luokassa EH1
ja Dana H

Kuvia olisi tässä muuten kyllä tosi mukavasta päivästä :) Keli oli tuulesta huolimatta mukava ja vaikka kehä oli puolitoista tuntia myöhässä, niin silti jaksoi meitä naurattaa :D
Ja koirat osasi olla tosi hienosti niin kehässä, kuin kehän laidallakin <3 <3

Irwin harjoittelee ennen kehää
                         Oikealla Dana juoksee 
vasemmalla, Hilla liikkeessä ja alla posetusta