tiistai 11. syyskuuta 2012

Rallytoko alkoi!

Tässä ajellaan kohti kotia Heinävaaralta ja rallytokosta. Irwinillä ja Hillalla meni hienosti! Aluksi vähän haukuttiin muita kurssilaisia, mutta pian jaksettiin jo keskittyä omistajaan ja käteen täynnä namuja :)
Kurssilla on hilun ja irpan lisäksi musta keskari, "musta paholainen jonka nimeä ei muisteta" ja mittelspitz. Kaikki koirat on aloittelijoita rallytokossa, joten on kiva treenata samantasoisten kanssa.
Kurssin pitää Featherfoxin kouluttaja Saija Jänkävaara, joka on myös ongelmakoirakouluttaja.

Aloitettiin harjoitella kontaktia sekä vierelle tuloa kahta eri kautta ja istumista ja maahanmenoa.
Kurssilla käytetään palkintoääntä, joten Annalla ostoslistalla on naksutin :)

Irwinillä oli häiriötekijänä kaunis musta Martta (snautseri) ja tultiin siihen lopputulokseen että Irwin tykkää vähän isommista tytöistä :) loppuajasta Irwin alkoi väsyä ja keskittyminen ei ollut enää parasta.

Hilla sen sijaan lämpeni loppua kohden ja alkoi keskittyä paremmin itse tekemiseen ja tykkäsi siitä kovasti.

Hauska oli huomata miten koirat tajusi vasta seuraavassa tehtävässä, mitä edellisessä piti tehdä. Esimerkkinä alun katsekontakti-harjoitus, jossa tuijotettiin vain ja ainoastaan namikättä. Seuraavassa tehtävässä oli kosketuskeppi harjoitus sormilla, jossa piti koskettaa nenällä sormia, niin silloin sitä vasta silmiin tuijotettiinkin :)

Mutta tosiaan oli kiva huomata, miten muutaman toiston jälkeen molemmat koirat alkoi tajuta mitä pitää tehdä, että namin saapi. Ei ne ihan puupäitä olekaan, vaikka siltä välillä tuntuukin.


Tästä on hyvä jatkaa torstaina ja huomenna vähän hioa kontaktia :)

Näihin tunnelmiin. Kuitti. Roger. Kettu kuittaa. Kotka on laskeutunut.

T.Anna-Liisa ja Kaarina sekä takapenkin väsyneet blondit. (ja Juti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti