perjantai 14. syyskuuta 2012

Irwinin toinen rallytoko

Eilen torstaina oli Irwinillä ja Hillalla toinen rallytoko kerta. Ens viikolla onkin sitten taukoa, joten kotitreenille on aikaa :) (onneksi)

Mulla ja Irwinillä ei aluksi meinannut ruveta yhteistyö sujumaan... Johtuen varmaan siitä, että olin aamuvuorossa ennen treenejä, joten Irwinissä virtaa riitti.. Huomasin myös, että lohenmakuiset namit ei oikein poitsulle maistuneet. Seuraavalla kerralla siis pysytään niissä lihapullissa ja nakeissa, kerta ne on parempia herättämään mielenkiinnon.

Alussa Irwinin kanssa harjoiteltiin ihan kontaktia ja tällä kertaa mukana oli naksutin, jolla oltiin jo edellisenä päivänä harjoiteltu. Naksuttimen avulla koiran palkitseminen tapahtuu juuri oikeaan aikaan.. En ekaksi tätä itse oikein ymmärtänyt, että mitä hyötyä kapineesta oikein on. :)

Irwin jaksoi ehkä jonkun kaksi toisto-sarjaa, jonka jälkeen alkoi taas muut koirat kiinnostaa enemmän kuin mikä minulla oli tarjota :D Melkein meni hermo, mutta onneksi kouluttaja huomasi asian ja neuvoi tekemään Irwinille helppoja juttuja ja pienemmissä erissä. Tämä auttoi heti.

Sitten treenattiin sitä seuraamista.... voi jestas! Eihän se koira millään meinannut minua kuunnella, kun jokaikinen koira kentällä alkoi liikkua! Silloin tuli taas ohje tehdä pienempiä eriä ja vaikka ihan 20cm kerrallaan... ja taas meni paremmin. Hillalla ja Kaarinalla sujui minun mielestä ihan ärsyttävän hyvin. :)

Seuraamisesta siirryttiin kyltille tuloon ja käännöksiin vasemmalle ja oikealle.Vasemmalle kääntyminen onkin vaikeampaa, kun pitää osata ohjata koira sillä tavalla, jotta se ei jää jalkoihin. Tässä vaiheessa pyysin Kaarinalta lihapullia ja SIMSALABIM! Irwin alkoi kuunnella minua :) kouluttajakin huomasi ja kehui :) nyt alkoi näyttää paljon paremmalta ja tuntua siltä, että ei tarvihe heittää toivoa.. Irwin kun osaa olla todella rasittava jääräpää kun sille tuulelle sattuu.

Noh, tunnin loppuun oli pieni rata, joka piti koiran kanssa mennä läpi.
Rataan kuului seuraavat kyltit:
Lähtö -> Istu -> käännös oikealle -> istu-maahan -> käännös vasemmalle -> maali
Joten aika yksinkertainen rata, mutta silti oli ekaksi radaksi ihan tarpeeksi vaativa. Hienosti Irwin sen kyllä suoritti. Ainut mitä pitää enemmän treenata tässä viikon aikana on maahan meno. Irwin tällä hetkellä tarvitsee siinä sen, että ohjaat namilla ihan loppuun asti. Hilla taitaa mennä maahan jo ihan sormen heilautuksella :D

Hyvä fiilis jäi loppujen lopuksi tunnista ja nyt on taas intoa treenailla kotona. Pitää vaan jaksaa tehdä pienemmissä erissä, kun alkaa näyttää siltä että koiralla mielenkiinto loppuu.. Koska ideahan on siinä että koirallakin olisi hauskaa :)

Tässä kansiossa  Tmi Featherfoxin facebook-sivulla pari treenikuvaa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti